Microsoft bood Windows 11 22H2 aan op niet ondersteunde systemen door bug

Windows-11-review

Een groep Windows 10-gebruikers heeft de afgelopen dagen een upgrade naar het nog niet uitgebrachte Windows 11 22H2 gekregen, ook al was hun systeem niet toereikend voor de Windows 11-vereisten. Microsoft is zich bewust van de bug en werkt aan een oplossing, maar iedereen die de upgrade al heeft geïnstalleerd moet vermoedelijk handmatig van de terugdraaifunctie gebruikmaken.

Het probleem betreft Insiders die van het Release Preview Channel voor Windows 10 gebruikmaken, zo ontdekte Neowin op basis van verschillende Reddit-posts. Getroffenen kregen via het updatescherm in Windows 10 de mogelijkheid om de previewversie van Windows 11 22H2 te installeren. Dat kon ook op systemen die überhaupt niet in aanmerking komen voor Windows 11 vanwege tekortkomingen in de hardware. Hierdoor dachten sommige gebruikers dat Microsoft de systeemvereisten had aangescherpt.

Gebruikers die de afgelopen dagen de upgrade naar Windows 11 22H2 hebben geïnstalleerd, kunnen waarschijnlijk het beste handmatig teruggaan naar Windows 10. Het besturingssysteem laat gebruikers 10 dagen lang een downgrade uitvoeren zonder verdere gevolgen. In dit artikel legt Hardware Info uit hoe dat moet. Na die periode wordt de back-up van Windows 10 verwijderd en kunnen gebruikers alleen nog terug met een schone installatie van Windows 10. 


Afbeelding van de Windows 11 22H2-upgrade op een niet ondersteund systeem, via AceRimmer412

bron: Hardware.info

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Selecteer op welke manier we u mogen contacteren:


U kunt op ieder moment zich uitschrijven op onze emails door op de link te klikken in de voet van onze emails. Voor meer informatie omtrent privacy, bezoek onze website.

Wij gebruiken Mailchimp als ons marketing platform. Door onderaan op inschrijven te klikken stem je toe dat uw emailadres zal worden doorgegeven aan mailchimp om te verwerken. Lees hier meer over Mailchimp's verwerking van privacy data.