Gigabyte erkent fout in Z690I Aorus Ultra-moederborden en start recall

Z690I Aorus Ultra motherboard

Gigabyte heeft een terughaalactie opgestart voor klanten met een Z690I Aorus Ultra-moederbord. Deze beslissing is genomen op basis van klachten met pcie 4.0, die klaarblijkelijk niet met een bios-update kunnen worden opgelost. De getroffen gebruikers kunnen een terugbetaling of een ander exemplaar aanvragen.

De fabrikant heeft vastgesteld dat sommige borden met bepaalde pcie 4.0-videokaarten zich instabiel gedragen en WHEA pcie-foutmeldingen vertonen. Terwijl het verlagen van de pcie-snelheid naar Gen 3 het probleem zou verhelpen, heeft Gigabyte ervoor gekozen om deze modellen te vervangen.

Via de website (link) kunnen klanten tot 30 november 2022 een claim indienen. Gebruikers dienen hun algemene gegevens, het serienummer en het aankoopbewijs van het moederbord op te geven. Vervolgens zal men kunnen kiezen voor een vervangmodel, zoals de Z690I Aorus Ultra Plus, of een refund. Zowel de ddr5- als ddr4-versies komen in aanmerking, ook voor wie net een retourproces is begonnen of reeds heeft voltooid. 

bron: Hardware.info

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Selecteer op welke manier we u mogen contacteren:


U kunt op ieder moment zich uitschrijven op onze emails door op de link te klikken in de voet van onze emails. Voor meer informatie omtrent privacy, bezoek onze website.

Wij gebruiken Mailchimp als ons marketing platform. Door onderaan op inschrijven te klikken stem je toe dat uw emailadres zal worden doorgegeven aan mailchimp om te verwerken. Lees hier meer over Mailchimp's verwerking van privacy data.