ALLCORE_BLACK_TRANSPARANT

De 6 beste gaming stoelen en zetels van 2022

Als je uren achter je pc of console zit, is het misschien tijd om te investeren in een goede gamestoel.

De beste gamestoelen zijn zowel comfortabel als ergonomisch en helpen je om tijdens langere sessies een correcte lichaamshouding te behouden en pijntjes te voorkomen.

Omdat de gaming stoelen gemaakt zijn om verschillende hoogtes en gewichten (evenals verschillende budgetten) te ondersteunen, hebben we de beste opties geselecteerd die vlot beschikbaar zijn bij ALLCORE IT om u zo te helpen met een stoel te kiezen die bij u past.

Hieronder hebben we negen top opties verzameld voor alle hoogten, gewichten en prijsklassen, op basis van echte recensies van klanten en onze eigen kennis van de producten.

BraZen Phantom Elite PC Gaming Chair – Richtprijs: €499

Image: Amazon Australia.

Met zijn race-car design en acht verschillende kleuren opties, is BraZen’s Phantom Elite een populaire keuze bij eSports spelers. Het model is gemakkelijk aan te passen en te monteren, is een stevige maar comfortabele keuze voor marathon gamers en bevat ook twee steunkussens voor nek en lumbale ondersteuning.

Het is ook uitgerust met een klasse 4 gaslift, fatsoenlijke ligmogelijkheden en verstelbare armleuningen die kunnen worden verlaagd om de stoel onder een bureau te plaatsen, waardoor het een veelzijdige optie is die ook als een geweldige bureaustoel kan worden gebruikt. De grootte van de stoelbasis zal voor sommigen wat aan de krappe kant zijn, maar het is een goede instap-optie waarmee je je binnen de kortste keren een echte eSports-speler voelt.

Noblechairs HERO Gaming Chair – Richtprijs: vanaf €459

Image: Catch.

Als prijs geen probleem is, dan is de HERO Gaming Chair van Nobelchairs een echte kwaliteitsoptie. Hoewel hij het klassieke racewagenontwerp behoudt, blijft hij weg van schreeuwerige kleuren en grote, geborduurde logo’s, waardoor het een stijlvolle keuze is die zowel bij uw thuiskantoor als uw gamingopstelling past.

De HERO is ontwikkeld in samenwerking met professionele eSports-teams en is uitgerust met een geïntegreerde lendensteun en een multifunctionele rugleuning.

De armleuningen zouden wat zachter mogen, maar het blijft een comfortabel model dat een maximale belasting van 149 kg kan dragen – wat een hogere capaciteit is dan sommige anderen op deze lijst. Hij wordt ook geleverd met degelijke wielen, zodat hij je vloer niet zal bekrassen als je hem van je bureau naar je gamingbureau verplaatst.

Razer Iskur Gaming Chair – Richtprijs: €699

Image: Bing Lee.

Gelanceerd in 2020, de Iskur is Razer’s eerste uitstapje in de gaming stoel markt en het is een solide eerste poging. De Iskur komt in de klassieke zwart-groene kleurstelling van het merk en het belangrijkste kenmerk van de stoel is het ingebouwde lendensteunsysteem. De volledig verstelbare kussens zijn gemaakt om zich aan te passen aan je wervelkolom, zodat je een correcte houding aanneemt en je comfortabel blijft spelen.

De stoel bestaat ook uit meerdere lagen synthetisch leer dat moet voorkomen dat het snel gaat vervellen ten opzichte van een standaard PU-leren model. Met een maximale belasting van 136 kg is de stoel niet geschikt voor grotere gamers, wat een duidelijk minpunt is. De neon groene “Voor gamers, door gamers” slogan op de voorkant van de stoel is ook een stijl keuze die we hadden kunnen missen, maar de stoel blijft een mooie, maar dure, keuze voor serieuze gamers.

Razer Enki Gaming Chair, Mwave – Richtprijs: €679

Image: Supplied.

Ondersteunt een maximale hoogte van 203 cm en een sportieve ultrawide 53 cm stoelbasis, Razer’s Enki gaming stoel is een top keuze zowel voor grotere gebruikers en degenen die graag cross-legged zitten. Net als bij de Iskur (hierboven) is de lendensteun het belangrijkste kenmerk van de Enki, hoewel deze niet op dezelfde manier kan worden aangepast. Al het andere blijft echter aanpasbaar, waardoor het een gemakkelijke stoel is om aan uw behoeften aan te passen.

Het mechanisme van de Enki maakt kantelen met gewichtsinstelling mogelijk, zodat u achterover kunt leunen zonder te hoeven prutsen met hendels of knoppen, wat een leuke toevoeging is. Dankzij de verstelbare rugleuning van 152 graden kunt u achterover leunen om handheld consoles te spelen of een dutje te doen na een lange internetsessie. De stoel is extra stevig, maar door het verstelbare karakter en de rugsteun doet hij geen pijn aan je benen, zoals sommige andere kuipstoelen wel doen. Als je niet van het zwart houdt, kun je de Razer Enki ook in een roze ‘Quartz’-tint verkrijgen.

Secretlab Titan Evo 2022 – Richtprijs: €899

Image: Secretlab.

Met een 4,9 van de 5-sterren rating van meer dan 32.000 klanten op de Secretlab site, is de Titan Evo 2022 Serie stoel moeilijk te verslaan. De stoel is verkrijgbaar in drie maten voor alle hoogtes en behoeften, en is zeer verstelbaar zodat u gemakkelijk een comfortabele houding kunt vinden, zelfs als u de hele dag zit.

De stoel heeft ook een viervoudig lendensteunsysteem dat zich aanpast aan de kromming van uw onderrug om uw ruggengraat te ondersteunen, dus het is een geweldige keuze voor zowel thuiswerken als gamen. Met extra’s zoals een magnetisch hoofdkussen en 4D armleuningen maakt de Titan Evo zijn nogal forse prijskaartje in meer dan één opzicht goed.

ThunderX3 TGC12 Gaming Chair – Richtprijs: €299

Image: Harvey Norman.

Gaming stoelen zijn zeker een investering, maar je hoeft niet een fortuin te besteden om je handen op een fatsoenlijk model te krijgen. Deze ThunderX3 TGC12, met een beoordeling van 4,6 sterren op Google-reviews, bewijst dit gemakkelijk. Het instapmodel heeft een stijlvol eSports-design, compleet met verstelbare rugleuning en verwijderbare hoofd- en rugkussens voor extra ondersteuning.

De lange zitting ondersteunt het hele bovenbeen, waardoor hij comfortabel is voor de meesten, hoewel kortere spelers misschien een kleiner model nodig hebben om hun voeten stevig op de grond te houden. Hoewel hij het niet kan opnemen tegen de duurdere modellen op deze lijst, hebben we voor de prijs weinig te klagen. Je kunt hem ook in een aantal andere kleuren verkrijgen.

ZIJN GAMESTOELEN HET WAARD?

Als je veel tijd doorbrengt met gamen, is een goede gamestoel een aankoop waard. De meeste hebben een soort lendensteun en een aantal verstelbare opties om het zo ergonomisch en comfortabel mogelijk te houden. Hoewel u kunt wegkomen met een hoge kwaliteit bureaustoel in sommige gevallen, de meeste missen de wervelkolom ondersteuning gezien op gaming modellen, waardoor een speciale gaming stoel de weg te gaan.

Vraag meer info aan ALLCORE IT

HOE KIEST U DE BESTE GAMESTOEL

Wanneer je urenlang in dezelfde houding zit, is het van cruciaal belang dat je een correcte lichaamshouding aanneemt zodat je je nek en rug niet bezeert. Hoewel de meeste gamestoelen wel enige vorm van ondersteuning bieden, raden we je aan te zoeken naar een stoel met extra functies, zoals verstelbare lendensteun of afneembare kussens. Zorg er ook voor dat je stoel veel verstelbare opties heeft, zodat je de armleuningen en rugleuning in een positie kunt zetten die het beste bij jouw behoeften past.

Het tweede wat u moet controleren is de maximale hoogte en belastbaarheid, aangezien verschillende stoelmodellen zijn gemaakt om verschillende hoogtes en gewichten aan te kunnen. Ook de lengte en breedte van het zitvlak zijn van belang. Langere gebruikers hebben baat bij een langere zitbasis die hun hele bovenbeen ondersteunt, terwijl kortere gebruikers een standaard zitbasis willen zodat ze hun voeten comfortabel op de vloer kunnen laten rusten. Wie graag met de benen gekruist zit, wil er ook zeker van zijn dat de stoelbasis breed genoeg is om dit comfortabel te doen.

bron: news.com.au