ALLCORE_BLACK_TRANSPARANT

PCIe 5.0-voedingskabel heeft instelbaar vermogen van 150 tot 600 watt

PCIE-GEN5-Cable1

De Twitteraar Momomo_us heeft naar eigen zeggen Intel-documenten te pakken gekregen waarin de atx 3.0-specificatie wordt besproken. Hierin komt de beruchte 12+4-pins stroomstekker aan bod, die naar verluidt is gericht op videokaarten met een stroomverbruik tot 600 watt.

Zo zou het maximale vermogen van de 12VHPWR-connector variëren op basis van de Sense0- en Sense1-signalen. Afhankelijk van de combinatie, wordt tijdens het opstarten van het systeem een vermogen van 100 à 375 watt geleverd, dat bij zware workloads kan oplopen tot respectievelijk 150 of 600 W. Daarnaast wordt aangegeven dat de stekker niet fysiek compatibel is met bestaande 6- of 8-pins connectors, al wil dit niet zeggen dat laatstgenoemden toch niet ondersteund kunnen worden door middel van een adapter. 

109623 pcie gen5 power cable 5
De connector heeft vier instelbare stroomlimieten.

In de wandelgangen wordt beweerd dat Nvidia deze nieuwe pcie 5.0-connector wil inzetten voor zijn volgende generatie videokaarten (Ada Lovelace), die bovendien een immens stroomverbruik zou krijgen. Of dit enkel voor de zelfontwikkelde Founders Editions of ook alle custom modellen het geval zal zijn, is niet duidelijk.

bron: Hardware.info