ALLCORE_BLACK_TRANSPARANT

Opgelet! Spoofing/Phishing mail van proximus en itsme steelt je bankgegevens

Beware of Phishing Scam Emails - Concept credit card on a fishing hook on computer keyboard

Sinds gisterenavond doet er weer een gevaarlijke mail de ronde. Wanneer je een mail ontvangt van itsme@proximus.be met onderwerp “Update vereist” verwijder die onmiddelijk en open deze niet. Het gaat om een zeer goed gemaakte phishing mail met bijhorende phishing website waarbij de aanvallers gebruik hebben kunnen maken van het officiele proximus domein om valse mails rond te sturen. Spoofen dus.

 

Wij onderzochten de verdachte mail. De niets vermoedende gebruiker werd gegroet met onderstaand bericht in zijn of haar mailbox:

itsmes0

Op het eerste zicht lijkt het een normale mail en al zeker wanneer men ziet dat de mail afkomstig is van het officieel @proximus.be domein. Wanneer men verder klikt op een realistisch lijkende URL krijgt men een zeer goed nagemaakt website te zien:

itsmes1

Echter bij inspectie blijken de knoppen door te verwijzen naar domeinen die niet behoren tot Proximus of Itsme maar naar een domein genaamt: “fitheidkanjeduwen.shop” …

itsmep1
itsmep2

Wanneer men toch verder klikt krijgt men een bank selectie scherm te zien.

itsmes2

Ook hier is te zien dat de logos niet doorverwijzen naar officele bank kanalen:

itsmep3

Kies je nadien je bank dan krijg je ook een zeer overtuigend bank login scherm te zien specifiek nagemaakt voor iedere bank.

Niets is minder waar want wanneer we de knoppen opnieuw gaan onderzoeken zien we dat er scripts uitgevoerd worden wanneer de nietsvermoedende gebruiker op bevestigen duwt.

itsmes3
itsmep4

Met andere woorden verkrijgt de aanvaller je bankgegevens en kan op die manier proberen om je bankzaken, gegevens en mogelijks rekeningen te bemachtigen.

Daarom de beste raad die je kan volgen is altijd ofwel manueel de website invullen of via google en daar op de officiele website van bv itsme in je accoutn te loggen.

Indien er een update nodig moest zijn dan zal dat zeker te zien zijn in je persoonlijk account na het aanmelden.

 

Blijf veilig en oplettend bij verdachte mails en websites. Bij twijfel contacteer ons gerust en we helpen je graag verder!

//ALLCORE IT

We zijn even gesloten.

ALLCORE_BLACK_TRANSPARANT logo

Beste Klant,

Onze winkel is gesloten van 15/07 t.e.m. 22/07. We zijn terug open vanaf Dinsdag 23/07.

Voor dringende zaken blijven we wel bereikbaar via mail op: info@allcore.be


– Het ALLCORE-IT Team –